Sağlık Bakanlığı yalnızca doktorların bakanlığı mıdır ?

HAKKIMIZDA / ŞUBE HABERLERİ

Sağlık bakanımız bugün ki açıklamasında pratisyen ve uzman hekimlerin maaş ve ek ödemelerinde iyileştirme yapılacağını beyan etmiş, hekim dışı sağlık personelinin(ebe, hemşire, sağlık memuru, att, paramedik, röntgen teknisyeni, laborant, tıbbi sekreter, hizmetli personel)  sorunlarını görmezden gelmiştir.

Sağlık bir ekip işidir ve bu ekibin yürüyen aksamı olan sağlık çalışanlarının sorunları hekimlerin sorunlarından daha kronik hale gelmiştir.

Bugün hekim dışı sağlık personelinin maaşları yoksulluk sınırına dayanmış ek ödemeler maalesef sıfırlanmıştır bu durum acil çözülmesi gereken sorunların en başına eklenmesi gerekirken maalesef yine görmezden gelinmiştir.

Özellikle metropolde görev yapan sağlık çalışanları artan kira ve gıda zamlarının altında ezilmesi sağlık çalışanlarının pandemi döneminde göstermiş olduğu fedakarlık dikkate alınmalıdır.

Sn. Bakanimiza bu konuyu hatırlatmak ve temel sorunumuz olan düşük maaşlara seyyanen zam isteğimizi acilen gündeme getirilmesi öncelikli talebimizdir.

Hekimlerimizin maaş ek ödeme ve özlük haklarının iyileştirilmesi elbette önemlidir lakin sadece hekimler üzerinden bu konuların gündeme getirilmesi iş barışını bozmakta ve çalışanlar arasındaki makasın açılmasına sebep olmaktadır.

Bizler her şartta devletimizin ve milletimizin yanında ve hizmetinde olmaya devam edeceğiz.
  
Lakin devletimizin de çalışanlarının sorunlarını görmesi ve acil çözüm üretmesi kaçınılmazdır.
Devletimizden talebimiz öncelikle maaşların artan enflasyon karşısında eridiği gerçeğini görüp ek ödemelerde değil maaşların enflasyon oranında seyyanen zam yapılarak iyileştirmeye gidilmesi ve bu mağduriyetimizin acilen giderilmesidir.
                                         
Harun ÇAYIR
Eksen Sağlık Bir Sen 
İstanbul İl Temsilcisi

 Okunma Sayısı : 1163         01 Aralık 2021

Yorumlar

Yorum Yap

Adınız Soyadınız

Girilecek rakam : 849784

Lütfen yukarıdaki rakamları yazınız.