Kanla Olgunlaştırılan İhtilal 12 Eylül

HAKKIMIZDA / GENEL MERKEZ HABERLERİ

Türkiye Cumhuriyeti tarihinde önemli bir yeri olan 12 Eylül 1980 darbesi sendikamız tarafından düzenlenen “Kanla Olgunlaştırılan İhtilal: 12 Eylül” panelinde değerlendirildi.

Panel öncesinde Ulucanlar Cezaevi ziyaret edilerek, o dönemde Ulucanlar’da şehit edilen ülkücüler anıldı. BBP Genel Başkan Yardımcısı Sayın Selahattin Şenliler burada cezaevi döneminde yaşadıklarını anlattılar. Ülkücülerin kaldıkları koğuşların ziyaret edilmesinden sonra Sayın Metin Turhan tarafından düzenlenen fotoğraf sergisi ziyaret edildi.

Saat 17:30’da başlayan ve Sayın Dr. Lütfü Şehsuvaroğlu’nun başkanlığında düzenlenen panele “Doğunun Başbuğu” olarak bilinen Sayın Yılma Durak, 12 Eylül döneminde milliyetçi gençlerin yetişmesinde önemli görevler üstlenen Sayın Efendi Barutçu, ülkücü hareketin tarihini yazan Sayın Hakkı Öznur konuşmacı olarak katıldılar.

Panel açılış ve selamlama konuşması Genel Başkanımız Sayın İsmail Yıldız tarafından yapıldı. Genel başkanımız EKSEN Sendikalar Birliği, Genç EKSEN ve ESTA hakkında bilgiler vererek başladıkları konuşmalarında 12 Eylül’ün Türkiye tarihindeki yerine, askeri müdahalenin neden ülkücüleri de hedef aldığına değindiler. Genel başkanımız 12 Eylül dönemini yaşayan ülkücülerin fikir ve duruşlarının varisi olduğumuzu ifade ederek, bütün faaliyetlerimizde bu bilinçli hareket edeceğimizi vurguladılar.  

Yaklaşık üç saat süren başta gençler olmak üzere kamuoyu için aydınlatıcı bir niteliğe sahip olan panelimiz hakkında başta sosyal medya olmak üzere çeşitli mecralarda yapılan olumlu yorumlar bizleri mutlu etti.

Panelimize katkılarından dolayı panel başkanı Sayın Lütfü Şehsuvaroğlu’na, panel konuşmacılarımız Sayın Efendi Barutçu’ya, Sayın Hakkı Öznur’a, Sayın Yılma Durak’a; panelimize fotoğraf sergisi ile renk katan Sayın Metin Turhan’a, EKSEN Eğitim Sen’in değerli il temsilcilerine, panelimizin organizasyonunda görev alan Genç EKSEN Yönetim Kurulu Başkanı Sayın Burak Serhat Ermiş ile  ekibine ve Sungur Türk Fikir Mecmuası Genel Yayın Yönetmeni Sayın Talha Koç’a; panel sunuculuğunu üstlenen Sayın İlknur Tüfenkçi’ye, panelimize şiirleri ile katılan şair Sayın Yusuf Akgül’e, teknik destekleri ve yayınlarından dolayı Uçtuğ Medya ekibine ve Kanal Üç Hilal’e teşekkür ederiz.

Panelimize katılarak bizleri onurlandıran Büyük Birlik Partisi Genel Başkan Yardımcısı Sayın Selahattin Şenliler’e, 24. Dönem Milliyetçi Hareket Partisi Milletvekili Sayın Sinan Ogan’a, Alperen Ocakları Vakfı Genel Başkan’ı Sayın Murat Aslan’a, Gönüllerde Birlik Vakfı Onursal Başkanı Sayın Kadir Mahir Damatlar’a, Büyük Birlik Partisi Kadın Kolları Başkanı Sayın Hacer Çayır’a, Merhum Alparslan Türkeş’in kızı Sayın Çağrı Türkeş’e, Milli Düşünce Merkezi Genel Başkan Yardımcıs Sayın Hicabi Koçak’a, Haber Platosu Genel Yayın Yönetmeni Sayın Mustafa Toygar’a; Anda Kardeşi Vefa Derneği Yöneticileri Sayın Muhammed Dilmen ile Sayın İsmet Buturak’a, Alperen Ocakları Eski Genel Başkanı Doğan Öztaşkın’a ve bütün misafirlerimize  teşekkür ederiz.

Ayrıca iki gün boyunca yazılarında panelimize destek veren Yeniçağ Gazetesi Yazarları Sayın Yavuz Selim Demirağ’a ve Devlet Eski Bakanı Sayın Sadi Somuncuoğlu’na teşekkür ederiz.

Milli ve manevi değerlere bağlı bir sendika olarak, ülkemizin eğitim, bilim, kültür, sanat ve siyaset alanında gelişmesine katkı sağlayacağına inandığımız faaliyetler devam edecektir.

Kamuoyuna saygılarımızla.

 Okunma Sayısı : 2066         17 Eylül 2017

Yorumlar

Yorum Yap

Adınız Soyadınız

Girilecek rakam : 56596

Lütfen yukarıdaki rakamları yazınız.