OMÜ Hastanesi Personeli Dertli

 Eksen Sağlık Bir-Sen Genel Başkanı Arif Yaşar yaptığı açıklamada, ‘OMÜ Hastanesinde mevcut sıkıntılar giderilmediği gibi hukuksuz fazla mesai de getirildi’ dedi.

Eksen Sağlık Bir-Sen  Genel Başkanı Arif Yaşar yaptığı basın açıklamasında OMÜ Hastanesinde yaşanan bazı olumsuzlukları gözler önüne serdi. ‘Günümüzde hastaneler birçoğumuzun gitmek istemediği fakat sağlık sorunlarımız sebebiyle gitmeye mecbur kaldığımız kurumlardır. Bu kurumların en önemli ayaklarından birisi de üniversite hastaneleridir. Çalışanlar açısından sorunlarla dolu üniversite hastanelerinden gün geçmiyor ki olumsuz bir haber gelmesin.’ diyen Yaşar sözlerine şöyle devam etti.

 ‘Bugünlerde OMÜ Sağlık Uygulama Ve Araştırma Merkezi Ameliyathane bölümü çalışanlarına dayatma yoluyla fazla mesai yaptırılmaya çalışılmaktadır. Oysa mesai değişikliği yapılmasına ilişkin yasalara göre, çalışanlara bir hafta öncesinde tebliğ edilmesi ve valilik oluru gerekliliği  vardır lakin bunlar göz ardı edilmiştir. Personele üç gün öncesinden sözlü olarak söylenmiş ve hem insani hem de yasal bulmadığımız sabah 07:30 akşam 18:00 mesai uygulamasına geçilmiştir. Hatta personelin çalıştığı ameliyat  odasındaki ameliyat bitmediği takdirde 18:00’dan sonra da  çalışabileceği ifade edilmiştir..İşe yetişmek için erkenden yollara düşen anneler kucaklarında çocuklarıyla kreş kapılarında ,okula giden çocuklar ise hazırlıklarıyla baş başa kalmıştır.Aynı sorunlar akşam iş çıkış saatlerinde artarak devam etmiştir.Velhasıl;hastalar sağlıklarına kavuşurken çalışanlar sosyal ve psikolojik olarak yıkıma uğratılmıştır.Bu karara imza atanların yüklendikleri vebalin ağırlığından kurtulmaları gerektiği inancındayız.

 Eksen Sağlık Bir-Sen olarak şu soruyu soruyoruz?

İnsan hayatına direkt etki eden sağlık çalışanlarının ameliyathane ortamında on buçuk saatten fazla çalıştırılmaya zorlanmasını izah edebilir misiniz?’

 Yaşar, ‘Birçok üniversite hastanesinin ameliyathane bölümünde kullanılan radyolojik görüntüleme cihazlarını, radyololoji teknisyeni kullanıp, birim çalışanları sağlık izni, az mesai gibi yasal haklarını kullanırken, OMÜ Sağlık uygulama Ve araştırma merkezi ameliyathane bölümü çalışanları bu haktan mahrum bırakılmışlardır’ derken

 ‘Sorunların bunlarla sınırlı olmadığını,  Üniversite hastanelerinin bir çoğunun yoğun bakım üniteleri, diyaliz merkezleri, yenidoğan gibi özellik arz eden birimleri kapsam içinde tutarken OMÜ’nin bu birimleri özellik arz eden birimler kapsamına almadığını ve bu sebepten dolayı ilçe devlet hastanesi yoğun bakım çalışanlarının OMÜ’de bu birimlerde çalışanlara göre üç katı performans aldıklarını’ ilave etti.

 Yaşar, açıklamasının son kısmında ise şunları söyledi; ‘Eksen Sağlık Bir-Sen ailesi olarak Türkiye’de Üniversite hastanesi çalışanlarının  kanayan yarası olarak gördüğümüz; özellik arz eden birimlerin belirlenmesini Üniversitelerin yönetim kurullarına bırakan yönetmeliğin iptali ve yürütmenin durdurulması için Danıştay’a açtığımız  davanın  devam ettiğini hatırlatıyor, Taşeron şirketler üzerinden sağlık kurumlarında fedakarca çalışan tüm personelin kadro taleplerinin bir an önce karşılanmasını istiyoruz.’ dedi.

 Okunma Sayısı : 3194         25 Eylül 2014

Yorumlar

Yorum Yap

Adınız Soyadınız

Girilecek rakam : 997330

Lütfen yukarıdaki rakamları yazınız.