Hastane Yönetimi Görevden Alınmalıdır

HAKKIMIZDA / GENEL MERKEZ HABERLERİ

Mesai arkadaşlarının moral ve motivasyonlarını bozarak, personelin çalışma şevkini kırmak suretiyle iş barışının ve çalışma huzurunun bozulmasına sebep olan hastane yönetimi derhal görevden alınmalıdır.

Kocaeli Devlet Hastanesi yönetimi, personel takibi için bulduğu trajikomik yöntemle, adeta yönetme iradesinden uzak olduğunu itiraf etmiş ve her yönetemeyen gibi saçma sapan bir yöntem geliştirmiştir.

Personelin mesai saatlerini kontrol etmenin yolu, bir başka personele takip ettirmek olamaz, bu saçmalık asla kabul edilemez.

Basın da yer alan bir haberde Kocaeli Devlet Hastanesi yönetiminin sekreterlere SMS göndererek birlikte çalıştıkları doktorların mesai durumunu izlemelerini istediği yönünde haberler yer almıştır.

Söz konusu haberde ;

“Kocaeli Devlet Hastanesi Yönetimi'nin doktorların mesai saatlerinin kontrolü için poliklinik sekreterlerine mesaj gönderdiği iddiası hastanede görev yapan doktorlar tarafından tepki gördü.
Hastane yönetimi tarafından sekreterlere gönderildiği iddia edilen mesaj şöyle:

’’Saat 09:00 itibariyle ve 13:00 itibariyle doktoru polikliniğe başlamayan sekreterler her gün bilgi verecek ve ne zaman başladığını yazacak. Doktorunu korumak için söylemeyenler için fark edilirse farklı bir savunma alınacaktır. İyi çalışmalar.’’

Bazı polikliniklerde görev alan sekreterlerin aldıkları mesajı beraber çalıştıkları doktorlara iletmesi sonrası durumdan rahatsız olan doktorlar Medimagazin’e açıklamada bulundu. 

Hekimlerin poliklinik öncesi yatan hastalarını kontrol etmesi,  acil servisten çağrılması gibi durumlarda mesai saatlerinin değişebileceği durumların olduğuna dikkat çeken doktorlar,

‘’Hekimlerin mesai saatlerinin kontrol edilmesine itirazımız yok, ancak hekimlerin sekreterleri tarafından kontrol ettirilmesi kabul edilemeyecek bir durum. Yönetimin kendi görevini, bize bağlı olarak çalışan sekterlerimize yaptırmaya çalışması, doktorlar için onur kırıcı. Hekimlerin çalışma koşulları düşünüldüğünde bu tarz bir mesai saatine uyamayacakları durumların olduğunu da bilmeleri gerekiyor.’’ diye isyan etti.” İfadeleri yeralmıştır.

http://www.medimagazin.com.tr/hekim/kamu-hast/tr-doktorlarin-mesai-saatlerini-sekreterlerine-kontrol-ettirdiler-doktorlar-isyan-etti-2-16-74234.html

Eksen Sağlık Bir Sen olarak söz konusu Hastane yönetimini kınıyoruz. 

 Okunma Sayısı : 3062         17 Haziran 2017

Yorumlar

Yorum Yap

Adınız Soyadınız

Girilecek rakam : 159943

Lütfen yukarıdaki rakamları yazınız.