Kıbrıs Türk Yurdudur

HAKKIMIZDA / GENEL MERKEZ HABERLERİ

Kıbrıs’ta federasyonun kabul edilemeyeceği, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin bağımsız bir devlet olarak varlığını devam ettirmesi gerektiği tarihi bir hakikattir. Özellikle 1960 sonrasında yaşanan gelişmeler adada bulunan Türklerin hakları açısından bu hakikati tasdik etmektedir.

Bu bağlamda Kıbrıs’ta Türk varlığını ve bağımsızlığını zedeleyecek kararların Türkiye tarafından onaylanacak olma ihtimali dahi mevcut Türk hükümetinin zaafıdır.

Sayın Başbakan Binali Yıldırım’ın partili cumhurbaşkanlığı anayasa teklifi oylamalarını kastederek “burada daha önemli işlerimiz var” diyerek Cenevre’de sürdürülen müzakerelere katılmayacağını açıklaması, en hafif ifadeyle içinde bulundukları gaflet halini ifade etmektedir. Türkiye Cumhuriyeti kurulduğu günden beri ilk kez Ak Parti hükümeti döneminde topraklarına sahip çıkamayacak hale gelmiştir. Hükümeti uyarıyoruz tarih sizi affetmez, Kıbrıs Türk yurdudur.

Kıbrıs’ta Türklerin egemenlik haklarından vazgeçmek, Kıbrıs’ta Türk askerinin varlığını sona erdirmek, Türkiye’nin Kıbrıs’ta sahip olduğu garantörlük hakkından vazgeçmek, Kıbrıs’ta Türk topraklarının küçülmesine rıza göstermek Türkiye’ye ve  Türk Milleti’ne kötülük yapmaktır.

Türk Milleti’nin bu konuda hassasiyet göstermesini ve hükümetin de bu hassasiyetleri dikkate almasını istiyoruz.

Kamuoyuna saygılarımızla!


EKSEN Sağlık Bir Sen Genel Merkezi

 Okunma Sayısı : 2842         13 Ocak 2017

Yorumlar

Yorum Yap

Adınız Soyadınız

Girilecek rakam : 726108

Lütfen yukarıdaki rakamları yazınız.