Vefatinin 80. Yil Dönümünde Mustafa Kemal Atatürk'ü Saygiyla ve Özlemle Aniyoruz

HAKKIMIZDA / GENEL MERKEZ HABERLERİ

“Türk Milleti bağımsız yaşamış ve bağımsızlığı var olmalarının yegane koşulu olarak kabul etmiş cesur insanların torunlarıdır. Bu millet hiçbir zaman hür olmadan yaşamamıştır, yaşayamaz ve yaşamayacaktır.” diyen Atatürk, Türk milletinin yüksek karakterinin timsali olmuştur. Çünkü Ergenekon’dan Çanakkale’ye, Çanakkale’den Kocatepe’ye bu ruh aynı ruhtur... Türk Milleti tarih boyunca istiklali için yaşamış, istiklali tehlikeye girdiğinde esir yaşamaktansa savaş meydanlarında can vermeyi yeğlemiştir.

Atatürk Türk milletinin başbuğu olarak sadece esarete karşı savaşmamıştır. ““Ey Türk Milleti! Sen yalnız kahramanlık ve cengâverlikte değil, fikirde ve medeniyette de insanlığın şerefisin. Tarih, kurduğun medeniyetlerin sena ve sitayişler ile doludur. Mevcudiyetine kasteden siyasî ve içtimaî amiller birkaç asırdır yolunu kesmiş, yürüyüşünü ağırlaştırmış olsa da, on bin yıllık fikir ve hars mirası, ruhunda bakir ve tükenmez bir kudret halinde yaşıyor. Hafızasında binlerce ve binlerce yılın hatırasını taşıyan tarih, medeniyet safında lâyık olduğun mevkii sana parmağıyla gösteriyor. Oraya yürü ve yüksel! Bu, senin için hem bir hak, hem de bir vazifedir.” diyen Atatürk, ömrünü Türk milletinin dünya üzerinde layık olduğu yere gelmesi arzusuna vakfetmiş, vefaat edene kadar bu uğurda çalışmıştır.

Türk Milletinin tam bağımsız yaşama arzusunun ifadesi, Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü vefatının seneyi devriyesinde saygı,özlem ve minnet ile anıyoruz.

Eksen Sağlık Bir Sen
Genel Merkezi

 Okunma Sayısı : 1845         10 Kasım 2018

Yorumlar

Yorum Yap

Adınız Soyadınız

Girilecek rakam : 363918

Lütfen yukarıdaki rakamları yazınız.