Döner Sermaye Yönetmeliği Değişikliğini Kabul Etmiyoruz

HAKKIMIZDA / GENEL MERKEZ HABERLERİ

Eksen Sağlık Bir Sen Genel Başkanı Arif Yaşar sağlık çalışanlarının döner sermaye ek ödemelerin düşürülmesine neden olacak yönetmelik değişikliğine karşı olduklarını belirtti.

Yaşar açıklamasında; "döner sermaye ek ödemelerini düşürebilecek olan yönetmelik değişikliğinden vazgeçilmelidir." dedi.

Bugün yapılan değişiklikle %50 oranı malesef daha da düşük olarak belirlenebilecektir. Bu durum sağlık çalışanlarının gelirlerinin azalması anlamına gelmektedir.

Sağlık çalışanları, çok yoğun iş yükü ve fazla mesailer nedeniyle ezilmekte ve yıpranmaktadırlar. Bu olumsuz koşullara birde gelirlerindeki kayıplar eklenince sektörden uzaklaşma arayışı içerisine girmektedirler.

Malesef ülkemizde çoğu sağlık personeli çalıştığı birimde mutsuz ve bıkmış bir psikoloji ile çalışmaktadır. Bu durumun tabii bir neticesinin de verimsizlik olacağı kaçınılmaz bir durumdur.

Öyle bir iş icra ediyoruz ki uğraşımız insan hayatı ve sağlığı, bu kadar zorlu ve ciddi sorumluluk gerektiren bir işi icra ederken, hem iş yerinde ki amirlerden hemde hasta yakınlarından gelecek sözel ve fiziksel şiddete göğüs germeye çalışıyoruz. Çok yoğun mesai altında zorlu koşullarda hizmet vermeye çalışıyoruz. Tüm bunlara bir de ücretlerde yaşanan adaletsizlikler ve gelirimizde sürekli azalma yaşanması bardağı taşıran son damla oluveriyor.

Eksen Sağlık Bir Sen olarak Sağlık çalışanlarının memnuniyetinin hedeflendiği yönünde söylemleri bulunan Sayın Sağlık Bakanına personelin moral ve motivasyonunu bozacak bu döner sermaye ek ödemelerini düşürebilecek olan yönetmelik değişikliğinden vazgeçilmesi gerektiğini bildiriyoruz.

 Okunma Sayısı : 2036         15 Eylül 2017

Yorumlar

Yorum Yap

Adınız Soyadınız

Girilecek rakam : 290751

Lütfen yukarıdaki rakamları yazınız.