Cumhuriyet Bayramımız Kutlu Olsun

HAKKIMIZDA / GENEL MERKEZ HABERLERİ

Türk tarihinin en önemli dönüm anlarından biri de muhakkak Cumhuriyet’in ilan edilmesi olmuştur. Batının utanmaz saldırıları karşısında inanç ve azimle kazanılan Milli Mücadele 23 Nisan 1920’de egemenliğin millete intikali ile fiilen taçlanmış; 29 Ekim 1923’te ise devletin rejimi resmen Cumhuriyet olmuştur.

Cumhuriyet yalnızca yönetimde bir isim değişikliği olmayıp, Türk Milletinin siyasi, sosyal ve kültürel değişiminin de öncüsü olmuştur. Türk Milleti, “hür fikir, hür vicdan ve hür irfan” uğruna yüz yıl süren mücadelesinin meyvelerini Cumhuriyetle birlikte almaya başlamış ve yine cumhuriyetle birlikte toplumda demokrasi anlayışı da yerleşmiştir. Bu bütün unsurlarıyla Türk Milletinin birlikte yaşama azminin de esasını oluşturmuştur.

Türk Milleti hak ettiği medeni yaşama düzeyine yine kendi kaynaklarıyla ulaşmasının önündeki bütün engelleri kaldıran Cumhuriyeti sonsuza dek koruma ve geliştirme azminde olacaktır.

Cumhuriyetimizin 95. Yıl dönümünün coşkusuyla; başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü, kahraman silah arkadaşlarını ve tüm şehitlerimizi rahmetle anıyor, aziz Türk Milletinin 29 Ekim Cumhuriyet Bayramını kutluyoruz.

Eksen Sağlık Bir Sen
Genel Merkez

 Okunma Sayısı : 2008         28 Ekim 2018

Yorumlar

Yorum Yap

Adınız Soyadınız

Girilecek rakam : 452561

Lütfen yukarıdaki rakamları yazınız.