Hekim Hastayı Görmeden İlaç Yazamaz

HAKKIMIZDA / GENEL MERKEZ HABERLERİ

Giresun’da bir vatandaşımızın hayatını kaybetmesi ile sonuçlanan üzücü olay sonrasında, medya kuruluşlarınca  kamuoyunda infiale neden olacak haberler yapılması toplum nezdinde söz konusu doktoru yargısız infaza maruz bırakmıştır.

Üstüne birde Sağlık Bakanlığının söz konusu Doktoru açığa alması, özellikle sağlık çalışanlarına yönelik şiddetin arttığı bir dönemde bir sağlık çalışanını töhmet altında bırakan bir tablo ortaya koymuştur.

Bilinmelidir ki hastayı görmeden muayene etmeden ilaç yazmanın hekime çok ciddi cezalar yüklediği çok iyi bilinmelidir.

Yaşanan olay üzücü bir durumdur ancak bilinmelidir ki hiçbir sağlık çalışanı durup dururken keyfi bir biçimde BEYAZ KOD vermemektedir.

Devletin kendisine çizdiği sınırlar içerisinde görevini yerine getirip hastayı görmeden ilaç yazmadığı ve bunun sonucunda yaşanan olaylar nedeniyle beyaz kod verdiği için hekimi suçlamak hiç de adil değildir. kaldı ki vatandaşlarımızın hekimin uygun görmediği ilaçları talep ettikleri için yazılmayan ilaçlar sebebiyle doktorlara yönelik şiddet uyguladığı bir ortamda Beyaz Kod vermesi neden yadırganmaktadır.

Bu minvalde gerekli idari soruşturmanın süraatle tamamlanarak hekimin derhal görevine iade edilmesi gerektiğini düşünüyoruz.

Eksen Sağlık Bir Sen 
Genel Merkez


 Okunma Sayısı : 1784         30 Temmuz 2018

Yorumlar

Yorum Yap

Adınız Soyadınız

Girilecek rakam : 411137

Lütfen yukarıdaki rakamları yazınız.