14 Mart Tıp Bayramı Kutlu Olsun

HAKKIMIZDA / GENEL MERKEZ HABERLERİ

14 Mart 1827, ülkemizde Tıphane-i Amire ve Cerrahhane-i Amire adıyla, modern ve bilimsel ölçekli ilk tıp eğitiminin başladığı tarihtir. Bu gün 1919 yılından itibaren de 14 Mart Tıp Bayramı olarak kutlanmaya başlanmıştır. 14 Mart, aynı zamanda milletimizin bağımsızlık uğruna yaktığı ateşin ilk kıvılcımının tarihidir. Tıbbiyeliler, 14 Mart 1919’da İstanbul’u işgal eden düşman kuvvetlerini protesto ederek, milli mücadelemizin öncülüğünü yapmış ve İstiklal savaşımızda önemli bir rol oynamıştır.

Sağlık çalışanları, verdikleri emekleri ve mücadeleleriyle mesleklerini büyük bir özveri ve gayretle tüm dünyaya örnek teşkil edecek bir şekilde ifa etmektedirler. Fakat bunun karşılığında, her türlü şiddete maruz kalmakta, ruhen ve bedenen yıpranmakta, hakettiği ücretleri alamamaktadırlar. Gece,gündüz, kar,çamur, bayram,tatil demeden büyük bir özveriyle, insanlarımızın daha sağlıklı yaşamaları için çalışmaktadırlar. İnsanı yaşatmayı ve insanın acısını azaltmayı, insanlığa daha nitelikli bir yaşam sunmayı amaç edinen, bu kutsal, saygın ve onurlu mesleği icra ederken büyük fedakârlıklarda bulunduklarının maalesef bilinmediğini düşünmekteyiz. 

Sağlık çalışanları, yılda bir kez de olsa hatırlandıkları bu anlamlı günde, müjdeli haberler beklemektedirler. Ülkemizin her karışında, en ücra köşelerinde, köyünde kasabasında, hiçbir zaman yılmadan ve usanmadan hizmet veren, gece gündüz demeden görev yapan sağlıkçılar, sadece hakettiği ücret, yıpranma payı ve ek ödemelerin emekliliğe yansıtılmasını talep etmektedirler. Bu isteklerini fazlasıyla hakettikleri herkesin malumudur. Yetişmiş eleman kapasitesi, verilen hizmetlerin kalitesi bakımından dünya standartlarını yakalamış ve sürekli gelişip, daha büyük bir azimle halkına hizmet etmeye çalışan sağlık camiasına artık hakettiği değer verilmelidir. İnsanı yaşatmayı ve insanın acılarını dindirmeyi ilke edinmiş olan sağlık çalışanlarının da acılarına ve dertlerine kulak verilmesi ve çarelerinin bulunması gerekmektedir. 

Eksen Sağlık-Bir-Sen olarak, dünyanın en zor mesleğini, insan üstü bir gayretle ifa eden tüm sağlık çalışanlarının 14 Mart Tıp Bayramı'nı tebrik eder, bütün  haklarının takipcisi, hakkını alma mücadelesinin destekçisi olacağımızın bilinmesini isteriz.

EKSEN Sağlık Bir Sen

Genel Merkez


 Okunma Sayısı : 1847         14 Mart 2018

Yorumlar

Yorum Yap

Adınız Soyadınız

Girilecek rakam : 381880

Lütfen yukarıdaki rakamları yazınız.