Vefatının 81. Yıl Dönümünde Atamızı Saygıyla Anıyoruz

HAKKIMIZDA / GENEL MERKEZ HABERLERİ

Kolay olmayan bir hayat, hem bedensel hem zihinsel mücadelelerle  geçen bir ömür, millete olan bir aşkın ateşi ile uykusu olmayan geceler, savaş meydanlarında ölüm korkusu olmadan geçen zamanlar, tamamen vatana adanmış bir ömür.

Koca bir devletin yıkılışına tanık olan gözler, çekilen ızdıraplar, vatan nasıl kurtulur diye devamlı yapılan mülahazalar, cepheden cepheye gönderilen bir subay.

Vatan ve hürriyet diyerek Kuran,  silah, bayrak üzerine yapılan yeminler, çevresindekileri kurtuluşa ikna etmek için dökülen diller, uğranılan ihanetler yapılan suikastler.

Bir hayat boyunca okunan yüzlerce kitap, 57 yıllık yaşama sığmış 11 savaş, 24 madalya, 7 nişan, 13 kitap , 1 ülke, milyonlarca özgür insan ve Türkün kurtulan gururu.

Sömürülen milletlere örnek olan bir hayat, milli mücadelenin eşsiz komutanı, kuvay-ı milliyenin korkusuz neferi.

Her sene milli bayramlarda, okullarda derslerde, televizyon programlarında, orada burada anlatsakta senin hayatını az geliyor.

Milli mücadele bitmedi ki, emperyalist emeller sönmedi ki, mazlum halklar kurtulmadı ki.

Sen rahatına bakabilirdin, bir bahane bulup yurtdışında yaşayabilirdin, Anadolu'nun ücra köylerine yerleşebilirdin, bir başkası yapsın diyebilirdin, tembellik edebilirdin, korkaklık edebilirdin.

Ama etmedin ‘Benim yaratılışımda fevkalade olan bir şey varsa, Türk olarak dünyaya gelmemdir. Her Türk ferdinin son nefesi, Türk milletinin nefesinin sönmeyeceğini, onun ebedî olduğunu göstermelidir.’ Diyerek bize bitmeyecek bir önderlik yaptın.

Artık yüz defa diyoruz, bin defa diyoruz anlamayan kalplere düşünmeyen zihinlere bağırarak konuşuyoruz, milli mücadele kaldığı yerden kıyamete kadar devam edecek bu yolda hep seni örnek alacağız, seni doğru anlayacağız, oyunlara tuzaklara düşmeyeceğiz, önceliğimiz maddi dünya olmayacak vatan olacak bayrak olacak millet olacak ezan olacak.

 Okunma Sayısı : 1253         10 Kasım 2019

Yorumlar

Yorum Yap

Adınız Soyadınız

Girilecek rakam : 215238

Lütfen yukarıdaki rakamları yazınız.