Eksen Sağlık Bir Sen 4 Yaşında

HAKKIMIZDA / GENEL MERKEZ HABERLERİ

12 Kasım 2013 tarihinde memur sendikacılığına yeni bir soluk, farklı bir bakış ve ilkeli bir anlayış getirmek amacıyla, söylenmeyenleri söylemek, yapılamayanları yapmak için yola çıktık. Başarının varış noktası değil bir yolculuk olduğu bilinciyle ve kendimize yüklediğimiz misyon mucibince, her zaman doğruları söyleyip, söylediğimizi yaparak, hep hakkı savunmayı şiar edindik. 

Sendikacılığın memurların sosyal ve ekonomik haklarının geliştirilmesi  yanında , aynı zamanda bir sivil toplum kuruluşu olarak nasıl bir fonksiyon icra edebileceğini gösterdik. Acaba filanca memnun olur mu diye düşünmeden, gereğinde zülfü yare dokunduk. Milli ve küresel her türlü sorunda fikirlerimizi mertçe açıkladık ve gereken adımları atmaktan çekinmedik. 

Gelişen, büyüyen ve bölgesinde lider olma iddiasındaki Türkiye'mize yakışan sendikacılığın da nasıl olması gerektiğini herkese gösterdik. Vakur duruşumuz, etkili faaliyetlerimiz, prensip sahibi ve dürüstlük düsturumuzla,sendikacılıkta nicelik ve rakamların değil, nitelik ve kalitenin daha önemli olduğunu da göstermiş olduk.

Sendikalar çöplüğüne dönen ülkemizde, küçük de olsa değerli bir cevher olarak kalmayı göze alarak, çıkar peşinde koşmadan, temiz kalarak, Ülkü ve ideallerin her şeyden üstün olduğunu savunduk ve gereğini yaptık.

Her sendika yetkili olmayı elbette ister. Fakat biz etkili olmanın hepsinden daha önemli olduğu bilinciyle hareket ettik. Zira yetkili olup da etkisiz kalmak bizim için zuldür. Sorunlardan beslenen değil, çözüm üreten, öneriler sunan, sonuç odaklı anlayış ve strateji ortaya koyduk.

Önce milletimiz dedik, ülkemizin ve milletimizin sorunlarını kendi sorunlarımızdan önde tuttuk. Millet iradesine yönelik her türlü girişimin şiddetle karşısında durduk. Emeğin ve ekmeğin saygınlığının ancak demokratik bir ortamda mümkün olabileceğini haykırdık.

Ne yaptıysak kamu çalışanları, ülkemiz ve insanlık için yaptık. Hakka inananlar olarak, halka hizmetin hakka hizmet olduğu düşüncesiyle çalıştık.

Sayıların, skorların esiri olmak yerine , fikirlerin, projelerin, ideallerin peşinde olduk, olmaya da devam edeceğiz. 

Bizi izlemeye devam edin.

Arif Yaşar
Genel Başkan

 Okunma Sayısı : 2391         13 Kasım 2017

Yorumlar

Yorum Yap

Adınız Soyadınız

Girilecek rakam : 952932

Lütfen yukarıdaki rakamları yazınız.