Sağlıkta Şiddet Yine Can Aldı

HAKKIMIZDA / GENEL MERKEZ HABERLERİ

Sağlık hizmetleri, toplumu oluşturan bireyler ile çok yakın iletişim kurmayı gerektiren özel bir çalışma sahasını oluştururken, sağlık çalışan­ları, genellikle sıkıntı içinde olan, hastalık, yaşlanma ya da diğer nedenlerle kendi kendine bakabilme gücünü yitiren, ve bakıma gereksinim duyan, her yaş grubu ve cinsiyetteki bireylere hizmet vermektedir.

Şiddet kavramı, ülkemiz özelinde ve son yıllarda birçok sektörde olduğu gibi sağlık kurumları ve hastanelerde de toplum huzurunu tehdit eden önemli bir halk sağlığı sorunu haline gelmiştir.

Sağlık sektörü özelinde ise bu durum hastanelerde hizmet veren hekim, hemşire ve diğer sağlık personelinin yanı sıra hizmet alan hasta ve hasta yakınları için de ciddi bir sorun teşkil etmektedir.

Tabi biz işin fiziğini, kimyasını ve matematiğini bir tarafa bırakıp vicdanımızın dilimize söylediklerine bakalım. Evet daha dün İstanbul Bahçelievler'de bulunan bir hastanedeki odasında hastası tarafından silahlı saldırıya uğrayan doktor Fikret Hacıosman hayatını kaybetti.

Şiddetin hoş görülmediği bir ülke olmayı başarmak adına ne gerekiyorsa yapmak bu ülkenin her ferdinin boynuna borçtur. Bu bağlamda bizler de bu ülkenin birer ferdi olarak üzerimize düşeni yapmak zorundayız.

Her acı olaydan sonra bu ve benzeri açıklamaların millet vicdanına su serpmeyi başaramadığının da bilinciyle bugüne kadar olduğu gibi bundan sonraki süreçte de söylemlerimizi eyleme dökeceğimizin bilinmesini istiyor, yaşanan elim hadise neticesinde hayatını kaybeden doktorumuza yüce Allah’tan rahmet, kederli ailesine ve mesai arkadaşlarına başsağlığı diliyoruz.


Arif Yaşar
Genel Başkan


 Okunma Sayısı : 2379         03 Ekim 2018

Yorumlar

Yorum Yap

Adınız Soyadınız

Girilecek rakam : 420063

Lütfen yukarıdaki rakamları yazınız.