Tarihi Şahsiyetlere Hakaret Kabul Edilemez

HAKKIMIZDA / GENEL MERKEZ HABERLERİ

Dedelerimizin yaşadığı, torunlarımızın yaşayacağı bu topraklar tarihin her döneminde unutulmayacak sayısız acıları barındırmaktadır. Bu yüzden Akif’imiz “Bastığın yerleri toprak diyerek geçme, tanı” diyerek tüm geleceğimize ikazda bulunmaktadır. Zor dönemlerde büyük liderler çıkaran Türk Milleti  ne esaret altındaki Türkleri Çin zulmünden kurtaran Kürşad’ı; ne parçalanmış Anadolu’da küçük beylikler halinde yaşayan Türkleri büyük bir devlet yapan Osman Gazi’yi, ne de her anlamda yokluk içinde olan bir milleti tekrar küllerinden canlandıran Gazi Mustafa Kemal’i unutur.

Her Türk ferdi için her Türk lideri ayrı ayrı değerlidir, biri diğerine üstün değildir. Hepsi ayrı ayrı sevilir, biri diğerine tercih edilmez. Maalesef son zamanlarda bilerek veya bilmeyerek Cumhuriyetimizin Kurucusuna insafa sığmayacak derecede eleştiriler yapılmaktadır. Bu eleştiriler tüm kamuoyunun göz önünde bir tarih sohbetinden ziyade kasti bir tutum olarak sergilenmektedir. Bunun hoş görülecek yanı yoktur. İnsanların kişisel hayatlarını hele hele yıllar önce yaşamış birilerinin doğru-yanlış sırların ortaya dökmek pervasızca bir tutumdur. Asla burada iyi niyet yoktur. Nasıl bir ideolojinin ürünü olduğunu bilmediğimiz, şaibeli geçmişe sahip sözde tarihçiler Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e dil uzatarak uzun zamandır ülkemiz üzerine oynanan oyuna iştirak etmektedirler.

Gazi Mustafa Kemal Atatürk, milli bir değerdir. Bu değerin tahrip edilmesi tüm millete yapılacak en büyük kötülüktür. Elbette geçmişte yaşamış tüm Türk büyükleri bilimsel sohbetlerde usulüne uygun eleştirilebilir, yanlışlar dile getirebilir. Ancak terbiyesiz bir tutum takınılarak televizyon programlarında hakaret kastıyla haddi aşan cümleler kurulması bilimselliğin dışındadır. Bazı hassas noktaları kaşıyarak millet olma şuurumuzu bozmaya kalkanlar bilsinler ki arkalarındaki o malum güçlerle beraber yok olacaktır. Bu iradeyi gösterecek güç, cesaret ve birliktelik hepimizde fazlasıyla vardır. Geçmişte O, bu, şu demeden ayrım yapmadan ortak değerlerde birleşen Türk Milleti elbette yine birlik olacaktır.

Kamuoyuna saygılarımızla.

EKSEN Sağlık Bir Sen
Genel Merkez

 Okunma Sayısı : 2667         11 Mayıs 2017

Yorumlar

Yorum Yap

Adınız Soyadınız

Girilecek rakam : 195622

Lütfen yukarıdaki rakamları yazınız.