30 Ağustos Zafer Bayramı Kutlu olsun

HAKKIMIZDA / GENEL MERKEZ HABERLERİ

Bugün, Türk milletinin milli mücadele sürecindeki en büyük adımının atıldığı gündür.  26 Ağustosta başlayıp 30 Ağustos 1922’de kazanılan bu zafer, Türk milletinin eşsiz destanlarından biri olarak tarihteki yerini almıştır. Gazi Mustafa Kemal’in komutasında kazanılan bu zaferde milletimizin bağımsızlık ve hürriyet aşkı ile kahraman ordumuzun cesaret ve şehadet özlemi vardır.


Başkomutanlık Meydan Muharebesi olarak da bilinen bu savaş, Afyon’da başlamış ve Dumlupınar Meydan Muharebesi’nde  işgal güçlerinin imha edilmesi sonucu Türk ordusunun zaferiyle sonuçlanmıştır. Malazgirt’te başlayıp Miryokefalon ile devam eden bu Anadolu mücadelesi Dumlupınar Meydan muharebesi ile tarihe şu şekilde kazınmıştır. Anadolu Türk yurdudur. Ve hep Türk yurdu olarak kalacaktır.


Eksen Sağlık Bir Sen olarak, tüm şehit ve gazilerimizi rahmet, minnet ve şükranla anarken bu vatanın ilelebet Türk yurdu olarak kalacağını tüm dünyaya haykırıyoruz. Aziz şehitlerimiz sizler bu topraklarda rahat uyuyun. Bayrak inmez, ezan dinmez, vatan bölünmez.


Eksen Sağlık Bir Sen 
Genel Merkez 

 Okunma Sayısı : 2351         30 Ağustos 2017

Yorumlar

Yorum Yap

Adınız Soyadınız

Girilecek rakam : 72866

Lütfen yukarıdaki rakamları yazınız.