4. Dönem Toplu Sözleşme Görüşmeleri Sona Erdi

HAKKIMIZDA / GENEL MERKEZ HABERLERİ

Değerli Kamu Çalışanları

4. dönem toplu sözleşme görüşmeleri sonuçlanmış, ortaya çıkan sonuç konunun muhatapları arasında uzunca süre tartışılacak bir biçimde nihayete ermiştir.

Sendikacılık çok ciddi bir iştir. Bu işe soyunanlar kendileriyle hareket eden ve temsil yetkisini veren kamu emekçilerini temsil etmenin yüklediği ağır sorumlulukların bilincinde hareket etmelidirler.

Bakınız ben kimseye peşime düşün demedim biz tüm kamu çalışanlarımıza gelin bu yolu birlikte yürüyelim dedik.

Ne yaptıysak inandığımız için yaptık ve inandığımız için de yapmaya devam ediyoruz.

Bu bağlamda yanlış da yapmış olabiliriz. Eksik te yapmış olabiliriz. Zamansızda yapmış olabiliriz. Ama yaptığımız şeyler inandığımız şeylerdir. 

Kamuda faaliyet gösteren sendikaların çeşitli düzeylerinde sorumluluk alan arkadaşlar da inandıkları ve doğru bildikleri yolda yürümektedirler. Onlara da saygı duyuyoruz. Sürekli olarak ifade etmeye çalıştığımız bir gerçek var ortada, oda küresel emperyalizmin Anadolu insanına dayatmaya çalıştığı neoliberal ekonomi politikalarıdır.

Tarihsel süreçte ilmek ilmek işlenegelen ve bizim de karşı çıktığımız bu sistem tüm bireyleri sorgulamayan itiraz etmeyen ve giderek daha az ücret karşılığında daha çok daha da fazla çalışmaya iten ancak sonuçta hiçbir şey elde edemeyen bir kitle oluşturmaya çalışmaktır.

Ve maalesef bunda da giderek başarıya ulaşmaktadır.

Hangi siyasi iktidar olursa olsun kurgulanmış bu ekonomi politikasını izliyorsa, sivil toplumu, sendikaları ve toplumun tüm kesimlerini bu yönde evirme ve kendine biat ettirme eğilimini güdecektir.

Bunları her çevre kendi arasında konuşmuyor mu ?

Falanca parti iktidarında falanca sendika yetkili olur.

Filanca parti iktidarın da filanca sendika yetkili olur. Diye

Peki sorarım sizlere,

Sizce bu işte bir gariplik yok mu?

İşte bu sebeple Eksen Sendikaları Milli Sivil Katılımcı ve Manevi değerlere yani adalet ilkesine bağlı değerler üzerinde yükselen bir anlayış ortaya koyarken, siyasetini sivil bir dille sivil itaatsizlik temelinde inşa edeceğini beyan etmiş bir yapıdır.

Eksen’in amacı, insan haklarına saygılı, her bireyin özgür olarak kendini ifade edebileceği, tarihi ve kültürel değerlerimize sahip çıkan, insanlar arasında fikir, düşünce ayrımı yapmadan onları saygıdeğer birer birey olarak kabul eden, ülke kalkınmasında sivilleşmenin önemine inanan, ülke insanına düşünce ufku açmayı amaçlayan, ülke kaynaklarının herkes tarafından adilce kullanılabileceği, inançların baskıya uğramadan ifade edilebileceği, külfetin ve nimetlerin eşit bir şekilde paylaşılacağı, tarihiyle barışık, insanların vatandaşı olmaktan gurur duyacakları güçlü, huzurlu ve büyük bir Türkiye hayalini gerçekleştirmektir.

Bu hedefimize yürürken bir saniyesine bile hükmedemediğimiz bir hayat için bir dünya için fırıldak olmaya gerek yok biz düz yaşayacağız dik duracağız ve doğru yürüyeceğiz dedik ve çok şükür bununda gereğini yerine getiriyoruz.

Değerli kamu çalışanları kıymetli mesai arkadaşlarım, falanca sendikanın başkanı filanca partiden vekil olacakmış, filanca sendikanın dayandığı parti iktidar olursa bunların hesabını soracakmış Ahmet şu siyasetçiyi seviyormuş Mehmet muhalif bir partiye inanıyormuş bunların tamamı kendi tercihleridir. katılmak yada beğenmek zorunda olmamakla birlikte, birlikte yaşamanın gereği olarak saygı duyduğumuzu ifade etmek istiyorum.

Bu güne kadar hem ulusal hem de uluslararası konularda ortaya koyduğumuz tavır nettir. Kim olursa olsun doğrusuna doğru yanlışına yanlış demeye devam edeceğiz.

Çalışanlarımız ve sendikamız adına toplu sözleşmeden çıkan sonuç hükümetimiz ve yetkili sendika açısından olumlu olabilir.

Bizim içinse tam anlamıyla bir başarısızlıktır. Sendikamıza düşen daha çok çalışarak ortaya koyacağımız projeleri hayata geçirme konusunda sağlam adımlar atmak olacaktır.
Değerli kamu çalışanlarımıza düşen ise kimlerce temsil edilmeleri gerektiğini gözden geçirmeleri olacaktır.

Gelin bu anlayışa destek olun Kaygı duymayın, siz verin bu gücü bize, şu kolumuzu güçlendirin. Bu kol sizin kolunuzdur, bu yürek sizin yüreğinizdir, bu beden sizin bedeninizdir.


Arif Yaşar
Genel Başkan



 Okunma Sayısı : 2121         22 Ağustos 2017

Yorumlar

Yorum Yap

Adınız Soyadınız

Girilecek rakam : 122184

Lütfen yukarıdaki rakamları yazınız.