Hastanede Terörist İstemiyoruz

HAKKIMIZDA / GENEL MERKEZ HABERLERİ

Son zamanlarda giderek artan şiddet olayları kamu personeli sağlık çalışanlarının moral ve motivasyonları üzerinde fevkalade olumsuz etki yaratmaktadır.

Her gün her olay sonrası ah edip vah edip geçmiş olsun dilemekle de bu sorunlar çözülmüş olmuyor.

Kamu personeline karşı görevi münasebetiyle girişilen her türlü saldırı bizce terör eylemidir.

İsteriz ki bu saldırılar hukuk sistemimizce ve kanunlarımız nezdinde de terör eylemi ve bu eylemi gerçekleştiren canilerde terörist olarak nitelendirilsin

Gün geçmiyor ki yurdumuzun değişik bir yöresinden bir kamu görevlisine karşı görevini icrayı engellemeye yönelik terörist saldırı haberi gelmesin.

Çözüm elbette hukuki yollarla aranmaya çalışılmalıdır. Ancak görülmektedir ki hukukun bu konuda caydırıcılığı yetersiz kalmaktadır ve davalar iki taraflı husumet gibi değerlendirilmektedir.

Hal böyle olunca mazlum devlet memuru bu haklı davasından feragat edebilmekte ve yapanın yaptığı kötülük yanına kar kalmaktadır.

Devletimizin kolluk kuvvetlerinin her bir kamu görevlisinin başında nöbet tutması elbette beklenemez. Ama devletimiz kamu görevlilerinin kendilerini müdafaa edebileceği bir düzenlemeye gitmelidir. Gerekirse görev alanında ve saatlerinde personele şok tabancası dağıtılması da bir çözüm önerisi olarak masaya yatırılmalıdır.

Bu olaylar çok ciddi ele alınıp çözüme kavuşturulamaz ise korkarım ki sonucu çok daha ağır olabilecek vakalarla karşı karşıya kalmamız kaçınılmazdır.

Yetkililerden biran evvel müsbet adımlar atmalarını ve bu konuyu çözüme kavuşturmalarını bekliyoruz.

Saygılarımla...

Arif Yaşar
Genel Başkan


 Okunma Sayısı : 1838         21 Temmuz 2018

Yorumlar

Yorum Yap

Adınız Soyadınız

Girilecek rakam : 92619

Lütfen yukarıdaki rakamları yazınız.