Aklın Yolu Birdir

HAKKIMIZDA / GENEL MERKEZ HABERLERİ

Dün internet sitemizde ve bazı basın yayın organlarında yer alan açıklamamızda sağlıkta çok başlılığa dikkat çekmiştik.

Açıklamamızda özetle İllerdeki İl Sağlık Müdürü, Halk Sağlığı Müdürü ve Genel Sekreter makamları yönetici enflasyonu oluşturmuştur. Her kurum ayrı binalarda çalışmalarını sürdürürken, personel malzeme vs. genel idare masrafları üç kat artmış olmaktadır. İlçelerdeki müdürlükleri de düşünürsek yüzlerce sağlık yöneticisinin olduğu bir sistemde çakışma ve çatışmaların olması kaçınılmazdır.

Genel Sekreterlikler ve Halk Sağlığı Müdürlükleri kaldırılmalı ve görevleri İl Sağlık Müdürlüklerine devredilmelidir. Buralarda çalışan personeller ise personel sıkıntısı yaşayan hastaneler de görevlendirilmelidir. Sağlık Müdürlüklerine bağlı tüm birimlerin yönetici ve müdürleri liyakatli bir sınav neticesinde görevlendirilmeli, hastanelerde yazılı kadrolar dışında türetilen Koordinatörlük ve Birim Sorumluluğu gibi kadrolar kaldırılmalıdır. 

Son hükümet revizyonuyla göreve gelen Sağlık Bakanımız Sayın Ahmet Demircan'a hayırlı olsun dileklerimizle birlikte, ilk iş olarak, bu çok başlı sistemin tekrar gözden geçirilerek, hizmetin kalitesine katkı sağlayacak şekilde yeniden düzenlenmesi için çağrıda bulunuyoruz ki kendileri de çok başlı sistemden vazgeçileceğinin sinyallerini vermişlerdir. Evet bu sistem bize uymadı. O zaman yapılması gereken zararın neresinden dönülse kârdır mantığıyla, yanlışta ısrar etmemek en doğrusu olacaktır. Demiştik.

Açıklamamızdan 1 gün sonra hükümet kanadının da bu konuda bizimle ortak düşünceye sahip olduğunu öğrenmiş bulunmaktayız.

Başbakanımız Sayın Binali Yıldırım’ın İzmir’de Başbakanlık Ofisi’nde bir araya geldiği gazetecilere, sistemin çok başlılığa neden olduğunu vurgulayan Yıldırım, “ İzmir’de de Kamu Hastaneleri ikiye bölünmüş, kuzey – güney diye. Bu uygulamaya son vereceğiz. Kamu Hastaneleri için oluşturulan “ Genel Sekreterlik Sistemi” sağlıklı çalışmıyor. Çok başlılık var. Yeni Sağlık Bakanımızla konuştum. Bu sisteme kısa sürede son vereceğiz. Sağlık sistemimizin yönetimi tek başlı, sade ve verimli olacak” diye konuştu.

Açıklamamızda Türk sendikacılığının yüz akı, ilkeli ve dürüst duruşuyla Eksen Sağlık-Bir-Sen olarak sağlık çalışanlarının haklarının kazanımları konusunda dik duruşumuzu muhafaza ederken, bu millete faydalı ve hayırlı her işin de sonuna kadar arkasında olacağımızın bilinmesini isteriz. İfadelerine yer vermiştik

Evet aklın yolu birdir ve biz Sayın Başbakanımızın ifade ettiği “Sağlık sistemimizin yönetimi tek başlı, sade ve verimli olacak” şekilde yeniden dizayn edilme sürecine her türlü desteği ve katkıyı sunmaya hazır olduğumuzun bilinmesini istiyoruz.


Arif Yaşar
Genel Başkan

 Okunma Sayısı : 3800         09 Ağustos 2017

Yorumlar

Yorum Yap

Adınız Soyadınız

Girilecek rakam : 498526

Lütfen yukarıdaki rakamları yazınız.